Mediterrán Tüzép - nyílászáróktól a kültéri burkolatokig Szegeden

A természetes kőburkolatok varázsa

 
A mediterrán otthonok egyszerűen lenyűgözőek: a karakteres építészeti stílus, az időtlen, nyugalmat és eleganciát sugárzó megjelenés mind hozzájárulnak a varázshoz, azonban az összkép egyik legfontosabb része gyakran a ház körül található kőburkolatokban rejlik! Ezek a természetes kőburkolatok nemcsak esztétikailag vonzóak, hanem rendkívül tartósak és sokféle célra használhatók mind a kültéri, mind a beltéri tereken. Cikkünkben mutatunk néhány tippet is!
 
A kültéri kőburkolatok, például a mészkő, andezit vagy gneisz burkolatok, elengedhetetlen elemei a mediterrán stílusú otthonoknak. A természetes kőburkolatok belső használata is egyre népszerűbbé válik, egy-egy travertin, márvány vagy gránit padlóburkolat például garantáltan meghatározza a helyiség stílusát!
Lássuk, milyen típusú természetes kőburkolatok vásárolhatók meg Tüzépünkön, és milyen felhasználásukat javasoljuk:
 
Travertin kőburkolat
A travertin természetes forrásokból származik, és nagyon időtálló, nem véletlen, hogy már több, mint 2000 éve töretlenül alkalmazzák az építészetben. Rendkívül széleskörűen felhasználható kőburkolat: padlóburkolat, pult, párkány, egyéb járófelület, terasz, fedlap és oldalfali díszburkolatként is kiváló választás.
 
Gneisz burkolat
A gneisz burkolat egyaránt alkalmas kül- és beltéri használatra, mivel fagyállóságán kívül tartós, kopásálló, csúszásmentes, saválló és a sókkal sem lép reakcióba. Ezek a burkolatok nemcsak esztétikai értéket adnak a háznak, hanem tartósságuk és sokoldalúságuk miatt is ideális választást jelentenek.
 
Andezit burkolatok
Kültéren és beltéren is alkalmazható, keménysége miatt kiválóan terhelhető, csúszásálló, fagyálló és kopásálló. Az andezitet főként homlokzatok, lábazatok, kerítések, lépcsők, teraszok, tartó oszlopok, medencék, grillezők burkolására, udvarok vagy kerti sétányok lekövezésére használják.
 
Gránit kőburkolat
A belső terek ékköve! A gránit burkolatok esztétikája finoman foltos felületi mintázatot ad, és igazán elegáns megjelenést kölcsönöz bármilyen térnek. Főként beltéri használata népszerű, kiválóan alkalmas járólapnak, falburkolatnak a konyhába és fürdőszobába egyaránt.
 
Márvány burkolat
A legfényűzőbb természetes kőként ismert évszázadok óta, azonban manapság már nem ritka és elérhetetlen természetes kő, így egyre több háztartásban élvezhetik időtlen varázsát, amely eleganciát és luxust tükröz. A márvány sokrétűen felhasználható kőzet, kedvelt munkalapok, konyhapultok, lépcsők, járólapok és ablakpárkányok kialakításához, így teremtve elegáns megjelenést a tereknek.
 
 
Mészkő kőburkolatok
A mészkő burkolatok tartósak, ellenállók és könnyen tisztíthatók, világosabb színeikkel kiválóan illeszkednek a mediterrán stílushoz. Beltéri burkolatként kifejezetten barátságos, meleg enteriőrt tud varázsolni. Kültéren leginkább homlokzatra, terasz- és kerítésburkolatként, lábazatra szintén remek megoldás.
 
A felsorolt kőburkolatok természetes textúrájukkal és színeikkel mind hozzájárulnak a mediterrán otthon hangulatához. Segítenek létrehozni az otthon és a kert közötti harmonikus átmenetet, miközben megteremtik otthonod egyediségét!
 
Természetes burkolatok széles választékban érhetők el Tüzépünkön, különböző színekben és mintázatokban, amely lehetővé teszi, hogy kiválaszd az otthonod stílusához és igényeihez legjobban illő lehetőséget!

2023.09.14.

Vissza

Ajánlatkérés tartalma

A kosár tartalma üres.