Mediterrán Tüzép - nyílászáróktól a kültéri burkolatokig Szegeden

Tudnivalók a Terrán Generonról

 
 
 
 
 
 
Mi is az a Terrán Generon napelemes tetőcserép?
A Terrán által kifejlesztett napelemes tetőcserép, ami egyszerre több funkciót is betölt. Védi a tető alatt élőket, energiát termel és ezt mind esztétikusan végzi.
Mint minden felújítási vagy építkezési folyamatnál, a napelemes rendszer telepítése esetén is az egyik legfontosabb kérdés, hogy mekkora anyagi ráfordítást igényelnek.  Bár kétségtelen, a Terrán Generon ára valamelyest magasabb a hagyományos nagypaneles szolárrendszerekénél, hiba lenne csak az árakat nézni! A különbség mértékét nagyban befolyásolják a tető adati, hiszen előfordulhatnak olyan kialakítású szerkezetek, melyeknél akár gazdaságosabbra is jön ki, ha a Generon rendszer kiépítését választja!
Egy átlagos magyar háztartás fogyasztását egy 3-4 KWp teljesítményű rendszer már bőven fedezi, így akár 2,5 millió forint ráfordítással, már olyan Napelem rendszert szereltethetünk fel, amely esztétikailag is hozzájárul az ökotudatossághoz!
 
Miért JÓ választás a Generon Tetőcserép?
1. A tetősíkjába simulnak a napcellák, így nem rontják az összképet!
2. Innovatív energiatermelő rendszer!
3. Felhelyezése és megjelenése szinte ugyanolyan, mint egy rendes tetőcserépé!
4. A tetőrendszer szabad marad, így jobban felhasználható mint a nagy panelek esetén, mert az élek vonalát le lehet követni!
5. A tető védelmi funkciója továbbra is biztosított így nem kell aggódni a nagy súly miatti tetőáttörésektől!
6. Kimagasló esztétikai élmény mellet zöld energia újrahasznosításban is első!
7. Állami támogatással is igényelhető!
8. Terrán Zenit és Rundo tetőcserepekkel kompatibilis, könnyen beépíthető!
9.Számos hazai és nemzetközi elismerést kapott. 2019-ben a hazai Construmán és a szlovákiai Coneco építőipari kiállításon is elnyerte a nagydíjat, majd a fenntarthatóság és energiahatékonyság jegyében szervezett hazai E.On Energy Globe Awardon hozta el a legrangosabb elismerést, vállalat kategóriában!
10Megjelenése és kialakítása miatt, egyértelműen növeli az ingatlan értékét és javítja az energetikai besorolását!
11. 100%-ban magyar gyártmány így könnyű probléma esetén az ügyintézés!
12. Nem kiadás, hanem befektetés! Új tető építésével, vagy a meglévő tető korszerűsítésével éri meg igazán felhelyezni.Új építés esetén a Generon napelemes tetőcserép a többletköltsége az összes beruházáshoz képest 1% alatti, ha pedig felújítunk, akkor sincs 10% felett!
13. Generon tetőcseréppel az otthonodban történő valós idejű energia termelés is nyomon követhető.

1.Terrán Rundo                                         2.Terrán Zenit                                       3.Terrán Generon 
 
Mit fontos tudni a GARANCIÁRÓL?
A Terrán Generon tetőcserépre 20 év teljesítmény- és termékgaranciát vállal a gyártó. Mivel a Generon Napelemes tetőcserepek Magyarországon belül készülnek így a garanciális ügyintézés gyorsan és könnyen elérhető minden ügyfél számára.
A Napelemrendszerhez Fronius Symo típusú invertert szoktuk ajánlani ami 2+3 év garanciával rendelkezik, szemben a többi inverter típussal amikre alapjában véve 2 év teljeskörű garancia jár.
Viszont FONTOS TUDNI, hogy elérhető az 5 éves garancia, ami viszont egy szigorú REGISZTRÁCIÓHOZ kötött!
A villamos kivitelező a regisztrációt nem fogja elvégezni, csak értesítést küld az átadott termék pappírjaival amelyben figyelmeztet a további teendőkről.
Az invertert regisztrálni a https://www.solarweb.com/ oldalon kell! A garancialevél is innen tölthető le, a regisztráció befejezése után!
 
Kivitelezés:
Fontos tudni, hogy a a Generon napelemes tetőcserép felrakásának vannak bizonyos fedési követelményei!
-Minimum 7,5 cm-es ellenléc távolság szükséges, ezzel is biztosítva a megfelelő légrést.
-Nagy strapabírású, hosszú élettartamú tetőfólia szükséges ( A gyártó ajánlata: MediFol Generon Longlife/ MediFol Generon Longlife Plus / MediFol TOP 20 / MediFol Silver).
-Biztosítani kell minimum 20° tetőhajlásszöget és minimum 28 cm léctávolságot is. Lényeges információ, hogy Magyarországon az optimális elhelyezés a délitájolású 35°-os hajlásszögű tetőkön lehetséges. Azonban nem jelent problémát apró eltérés keleti vagy nyugati irányba vagy a hajlásszögtől 5-10°-os különbség sem.
 
- Összefüggő tetőszakasz szükséges amely megfelelő tájolással rendelkezik. Fontos, hogy a tetőfelület széleitől (orom, falszegély. tetőgerinc, eresz, vápa) és a tetőfelépítményektől (kémény,tetőablak) minimum 2 cserépnyi távolságot el kell hagyni ( kb. 60 cm). Ezeket a távolságokat ajánlott Terrán Zenit vagy Terrán Rundo Tetőcserepekkel fedni.
 
 Minden egyes kivitelezés során jelen van egy Generonos szaktanácsadó is aki biztosítja, hogy a napelemrendszer megfelelően kerüljön fel, így a helyszínen nem merülhet fel úgy kérdés vagy probléma, hogy az ne legyen azonnal megválaszolva és megoldva! 
 
ÉRDEKESSÉG!
     A napelemes tetőcserép más cserépfedésbe is beépíthető akkor ha a fedésre vonatkozó követelmények teljesülnek. Viszont ezzel nagyban veszít az esztétikai élményéből ami sokban kiemeli a többi napelemrendszer közül.
A napelemes rendszerek telepítésekor a kivitelezők a kész lecserepezett tetőn dolgoznak vagyis így rálépnek és sétálnak a tetőrendszeren ami sok anyagikárhoz (törött cserép) vezethetnek, nem beszélve arról, hogy a munkálatok alatt elvághatják a tetőfóliát is.
Ezért is ajánljuk a GENERON NAPELEMES TETŐCSEREPET, mivel ennek a telepítése során nem kell megbontani a tetőhéjazatot így elkerülhetőek az ilyen balesetek.
 
A Túlmelegedés esélye, a megfelelő szellőzőnek köszönhetően NEM áll fent. Emellett 1°C emelkedés a Generon napelemes tetőcserépnél 0,4%-os teljesítmény csökkenést eredményez csak, ami minden háztartásban elhanyagolható veszteség.
              
 
 
Mi a teendő egy darab Generon napelem meghibásodása esetén:
     Ha egy elemnél eltérést érzékelnek, az könnyedén cserélhető. Hatalmas pozitívum, hogy 1 darab elem nem okozza a teljes rendszermeghibásodását. Továbbá egy elem meghibásodása 15Wp teljesítménykiesést eredményez, ami az összfogyasztáshoz képest elhanyagolható mennyiség.
 A csatlakozók száma miatt felmerülhet mindenkiben a meghibásodás veszélye azonban mivel az ún. MC4 csatlakozókat a szolár ipar már évtizedet óta gyártja és alkalmazza világszerte így a megbízhatósága kiváló és a meghibásodás esélye alacsony.A naperőműveknél is ilyen csatlakozókat használnak. Előfordul, hogy több ezer is beépítésre kerül.

2022.01.13.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.